Contact: +40 268 471 670

Acțiuni caritabile

CRIsoft oferă sprijin pentru diferite organizaţii din România

De-a lungul timpului, CRIsoft s-a implicat activ în mai multe direcţii, realizând o serie de acţiuni caritabile cu scopul de a susţine activitatea anumitor organizaţii din România.

Suntem optimişti că pe viitor se vor alatura acestor activităţi şi alte persoane binevoitoare şi împreună vom reuşi să prelungim parteneriatele existente şi sa realizăm noi proiecte.

 

Educaţie şi îngrijire copii

De ce? Pentru că ne place să “CROS-etăm”!

Bucurie prin crosetat

Chiar dacă suntem o companie din sectorul IT&C, cu aproape 30 de ani de experiență, nu înseamnă că funcționăm doar în sistem binar. Acestea fiind spuse, nu ne rezumăm doar la activități din această arie, ci ne preocupăm și de societatea sau comunitatea în care trăim.

În sensul acesta, în ultimele luni ale anului curent, am investit emoția în artă, împreună cu Muzeul “Casa Mureșenilor” Brașov , Casa Memorială Ștefan Baciu și Asociația “Sola Artis” Brașov, prin susținerea unor activități mai puțin obișnuite și anume croșetatul și tehnica împletitului pe degete.

Atelierele “Bucurie prin croșetat” au fost o premieră pentru Muzeul “Casa Mureșenilor”, motiv pentru care mulțumim domnului Traian-Constantin Dumbrăveanu și doamnei Roxana-Maria Cornea, care ne-au sprijinit și au făcut ca această bucurie să fie posibilă.

Am dorit să acordăm o atenție deosebită cadrului în care s-au desfășurat aceste activități, mai ales în ceea ce privește atmosfera sonoră care i-a înconjurat pe cei prezenți. La gura sobei de la Casa Baciu , cu muzică în surdină, de J. S. Bach și François Couperin, muzică aleasă de Noemi Karacsony, mezzosoprană și doctorand al Universității Transilvania din Brașov, înconjurați de picturile contemporanului nostru Blake Brasher, participanții au confecționat cu mânuțele lor globuri, brătări mărgelite și gnomi cu piciorușe. Ambianța sonoră are o influență deosebită asupra activităților pe care le desfășurăm, dar și asupra rezultatelor obținute, de aceea am dorit ca mediul în care s-au desfășurat aceste activități să fie asemeni unei oaze de liniște și pace, care să permită să iasă la iveală tot ce este mai bun din interiorul participanților.

Atelierele ce au avut loc la Casa Memorială Ștefan Baciu au fost o bucurie pentru cei mari și mici, dedicată familiilor, copii și părinți. Participanții au croșetat îndrumați de doamna Sofica Iftode – Soffice, master crochet și former profesor în cadrul Colegiului Tehnic de Construcții și Arhitectură Christian Kertsch Brașov.

În cadrul celui de-al doilea atelier s-au confecționat fulare/șaluri, utilizând tehnica împletitului pe degete. Atelierul a fost sustinut de o talentată profesoară de croșetat și tricotat, doamna Carmen Stoica, care i-a învățat pe copiii de la Honterus să împletească pe degete.

Începand cu 4 decembrie, timp de patru săptămâni, Dana Toma croșetează cu adulții cu afecțiuni, găzduiți de Fundația Sfântul Haralambie , clopoței de Crăciun și maimuțoi de sezon, iar doamna Beatrice Gherghel, o foarte tanără pictoriță și talentată în pictura pe lemn, ni s-a alăturat pentru a picta în acuarelă cu copiii, la Galeriile Creativ.

***

Nevoile societății în ansamblul ei sunt nenumărate. În permanență se pot găsi paliere, nișe, industrii, categorii sociale, domenii ce au nevoie de sprijinul corporațiilor sau companiilor indiferent de mărimea lor. Și nu doar companiile sunt cele care pot înclina balanța într-o direcție sau alta, fiecare individ poate contribui în sensul acesta, fiecare dintre noi având o datorie morală de a aduce plus valoare societății în care trăiește.Din punct de vedere al companiilor, la nivel teoretic, responsabilitatea social corporativă poate fi privită ca o sursa pentru obținerea unui avantaj concurențial sau ca un demers strategic cu potențial economic, dar nu acesta este aspectul ce ne interesează. Chintesența este contribuția și implicarea companiilor în dezvoltarea societății moderne. Este adevărat, că fiecare companie vinde un serviciu, o inovație, un concept, contra cost, returnând totuși societății “un bun”, dar implicarea voluntară a acestor companii din motive etice denotă respectul față de societatea în care operează.

Așa cum pentru o companie creșterea nu presupune doar obținerea de profit, ci și reinvestirea acestuia, la fel se întâmplă și în cazul societății: cu cât se investește mai mult în fiecare segment al comunității, cu atât cresc șansele ca aceasta să returneaze valoare, realizându-se, astfel, o ciclicitate sustenabilă sau de dezvoltare durabilă între investiții și efectele investițiilor, respectiv, viitorul.

În sensul susținerii acestei ciclicități, CRIsoft a optat de această dată să aducă o contribuție în sectorul educației, prin sprijinirea Colegiul Național de Informatică “Grigore Moisil”, Brașov, dar și al culturii prin suportul oferit Fundației Constantin Silvestri, în publicarea unei lucrări (carte) privind viața și opera compozitorului și dirijorului Constantin Silvestri, organizarea unei expoziții dedicate acestuia cu ocazia comemorării a 50 de ani de la moarte și organizarea unor concerte simfonice care să promoveze opera componistică a maestrului.

Este adevarat că poate palierul educației sau culturii oferă rezultate imediate în sensul returnării “investiției”, dar și celelalte domenii sunt la fel de importante, esențială fiind implicarea, indiferent de natura ei.

***

Asociatia autism EuropaPentru ca autonomia este vitală în viața noastră! Conform lucrărilor de specialitate, autonomia reprezintă abilitatea de a gândi, a simți, a lua decizii și a acționa de unul singur (.), astfel, există în principiu patru dimensiuni ce trebuiesc a fi avute în vedere în tratarea acestui subiect. În primul rând, discutăm despre aspectul cognitiv, ce constă în capacitatea de a relaționa independent, de a-ți forma propriile opinii, gândirea critică, capacitatea de auto-evaluare și credința că poți alege ce să faci. Din punct de vedere comportamental, facem referire la auto-dirijarea comportamentului și acționarea conform deciziilor proprii. Al treilea aspect pe care îl putem lua în calcul este cel emoțional, care se referă la independența formării și exprimării sentimentelor. Nu în ultimul rând menționăm autonomia valorică, care se exprimă prin construirea unui set propriu de principii și convingeri, rezistente la presiunea celorlalți.

Acum ridicăm întrebarea, câte dintre aceste aspecte sunt vitale în dezvoltarea noastră ca oameni, ca adulți sau actori într-un context social? Evident, toate. Dar să încercăm să privim mai în detaliu, cum sunt aceste aspecte dezvoltate în viața copiilor. Rolul părintelui este major în conturarea acestor trasături în individul adult de mâine. Dar dacă mergem la nivel de micro-detaliu, ce se întâmplă când un astfel de copil se naște cu dizabilități sau handicap? Nevoile acestuia sunt infinit mai mari, iar părinții nu pot fi singurul pilon de susținere, deoarece acești copii necesită îndrumarea personalului specializat, au nevoie de diverse tipuri de terapii și de abordări diferite de tratament, fie la nivel individual, fie la nivel comun.

De ce această abordare în tratarea acestui subiect? Pentru a se observa multitudinea sau amalgamul de impedimente ce stau în calea zâmbetului unui copil cu nevoi speciale, în condițiile în care, până și pentru un adult obținerea autonomiei necesită un efort continuu.

Trebuie să ne pese! Susține și tu Asociația Autism Europa – Centrului de Resurse şi Referinţă în Autism “Micul Prinţ” Bistriţa, Asociația “Raza de Speranță” din Brașov ce prestează Servicii de recuperare a copiilor cu autism, Fundația Poplars România, Asociația pentru Persoane cu Dizabilități Sf. Haralambie sau Asociația Sola Artis. Acești copii au nevoie de tine să zâmbească!

***

groupCRIsoft continuă să se implice în activităţi de RSC prin sponsorizarea şi oferirea de donaţii către diverse asociaţii sau fundaţii, ce sprijină cauzele sociale.Printre obiectivele societății noaste se pot enumăra sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi, fie centrat pe indivizi, fie pe colectivităţi, a persoanelor defavorizate sau de risc social şi a familiilor acestora prin oferirea de acces la educaţie, tehnologie, servicii, a unor condiţii de viaţă normale (hrană, cazare, produse).

Asociaţiile şi fundaţiile prin intermediul cărora CRIsoft a reuşit să susţină aceste cauze sunt: Asociaţia Tandem (Bucureşti), Fundaţia Sf. Francisc (Deva), Fundaţia Bucuria Darului (Braşov), Hospice Casa Speranţei (Bucureşti), Asociaţia pentru persoane cu dizabilităţi fizice Sf. Haralambie (Braşov), Fundaţia Poplars (Sânpetru).

Dacă doriţi şi dumneavoastră să susţineţi aceste cauze, nu ezitaţi sa accesaţi link-urile de mai sus.

***

MI

Susţinerea programului de pregătire a elevilor olimpici din Braşov, înscrişi la Cercul de Matematică de Gimnaziu şi Liceu, a devenit o preocupare constantă pentru CRIsoft. Programul de pregătire suplimentară a elevilor cu preocupări şi rezultate deosebite în matematică şcolară are ca scop creşterea competitivităţii elevilor braşoveni la Olimpiada Naţională de Matematică, precum şi la concursurile interjudeţene. Compania noastră se numară printre principalii sponsori care sprijină activ evenimentele organizate de coordonatorul programului, Lector univ. dr. Adelina Manea. Ultima acţiune la care am participat ca sponsori a fost în luna Iunie la testarea finală la Cercul de Matematică.

Noi ne dorim ca prin sprijinul acordat să ajutăm la dezvoltarea elevilor şi la îmbunătăţirea performanţelor acestora.

Programul este organizat de Filiala Braşov a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Transilvania din Braşov, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Braşov.

***

Anul acesta în perioada 1-5 aprilie s-a desfăşurat la Braşov (Colegiul Naţional “Andrei Saguna”) a 64-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Matematică, clasele VII-XII, incluzând barajele pentru selecţionarea loturilor naţionale de matematică (de juniori şi seniori) ale României.

Fiind o manifestare de mare prestigiu şi tradiţie a învăţământului românesc care a avut loc la Braşov, am fost şi noi prezenţi în calitate de sponsori pentru a susţine acest eveniment. Elevii braşoveni au reuşit să obţină la această ediţie 5 medalii: 1 de aur, 1 de argint şi 3 de bronz.

Le urăm mult succes în continuare şi ne bucurăm că am putut susţine încă o dată un eveniment important care a avut loc în Braşov .

***

logo_heidi

devai-szent-ferenc-alapitvany

Fundaţia “ACORNS” din Bucureşti, Asociaţia pentru PITICI din Braşov (Centrul Heidi), Fundatia Sf. Francisc din Deva şi casele de tip familial “Lizuca”, “Patrocle” şi “Arlechin” din Tarlungeni – Braşov, sunt câteva din organizaţiile ce desfăşoară activităţi în domeniul educaţiei şi îngrijirii copiilor minori şi care au beneficiat de donaţii din partea CRIsoft pentru susţinerea activităţii educaţionale.

logo_acorns

Astfel, păstrând obiceiul anilor trecuţi, în anul 2012, CRIsoft a oferit o deosebită atenţie copiilor de la casele de tip familial din Tarlungeni şi persoanelor cu dizabilităţi aflate în evidenţa Complexului de servicii sociale Timis, prin sponsorizare cu alimente şi cadouri.

***

Pe 6 Octombrie 2012 a avut loc a 6-a ediţie a Linux Install Fest, eveniment sponsorizat de CRIsoft. Evenimentul, marca ROSEdu, a oferit pentru peste 120 de boboci ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare posibilitatea să îşi instaleze sub îndrumare Ubuntu, Debian (şi aproape orice altă distribuţie GNU/Linux) pe computerul propriu.

img_8847

“Evenimentul s-a desfăşurat cu succes, având parte de un număr record de participanţi. Colaborarea cu echipa CRIsoft a mers foarte bine şi susţinerea oferită a avut un impact pozitiv, contribuind la succesul acestei ediţii.” - Daniel Rosner, organizator Linux Install Fest 2012.

În scurt timp a sosit şi reacţia Preşedintelui ANIS (Asociaţia Industriei de Software), dl. Andrei Pitis: “Felicitări CRIsoft pentru răspunsul imediat şi implicarea în eveniment. Mă bucur că am putut fi de folos, cred că asta este misiunea unei asociaţii a industriei, să susţină astfel de evenimente prin implicarea membrilor ei” (CRIsoft este membru ANIS din anul 2011).

***

alergam

La sfârşitul lunii mai 2012, CRIsoft a încheiat un parteneriat cu Fundaţia Salvaţi Copiii pentru proiectul “Fiecare copil contează” destinat reducerii mortalităţii infantile. Proiectul s-a concretizat în organizarea evenimentului “Alergam pentru copii” în perioada 26 – 27 mai 2012 la Băneasa Shopping City din Bucureşti. Ultramaratonistul Gabriel Solomon a reprezentat principalul punct de atracţie, care a reuşit performanţa de a alerga 24 de ore pe bandă.

“De multe ori în timpul celor 24 de ore am trecut prin momente dificile, momente în care am avut nevoie de o motivaţie puternică pentru a le depăşi. Una din aceste motivaţii a fost gândul că dumneavoastră aţi avut încredere în mine şi în proiectul nostru. Faptul ca am ajuns la final şi am ajuns să alerg peste 200 de kilometri până la final se datorează şi dumneavoastră.
Pe langă performanţa atletică, cel mai important este ca împreună am reuşit strangerea unei sume ce depăşeşte 17.000 euro pentru finanţarea programului “Fiecare Copil Contează”
– a declarat pentru CRIsoft, Gabriel Solomon.

 

Turism montan

Floare de ColtCompania noastră s-a implicat în domeniul turismului montan prin sponsorizarea şi susţinerea concursului Trofeul Braşovului – Floare de Colţ.

Trofeul Braşovului face parte din campionatul FRTS (Federaţia Română de Turism Sportiv). Acest concurs de tip trofeu este structurat pe mai multe categorii: probe practice, teoretice şi artistice (cântece, poezii, umor, scenete umoristice) ce pun la încercare cunoştinţele, imaginaţia şi abilităţile fizice ale concurenţilor.

Probele pentru testarea practică includ: traseu de regularitate (drumeţie, cu parcurgerea unui traseu turistic impus de 8 ore), traseu de alpinism, orientare (parcurgerea unui traseu de 5.000 m, contra cronometru) şi cros montan.

Probele teoretice includ testarea cunoştinţelor referitoare la zona geografică, meteorologie, floră-fauna, ecologie, alpinism şi sanitar (cunoştinţe medicale de bază).

 

Activităţi culturale

ONBParteneriatul dintre CRIsoft şi Opera Naţională Bucureşti a demarat prin sprijinirea activităţilor culturale desfăşurate de această instituţie.

Unul dintre aceste proiecte este sponsorizarea celei de-a V-a ediţii a concertului în aer liber desfaşurat pe esplanada ONB, Promenada Operei. Promenada Operei este un concert în aer liber, cu acces gratuit pentru toţi iubitorii teatrului liric, desfăşurat în Piaţa Operei. La acest eveniment au fost prezenţi cei mai îndrăgiţi artişti lirici ai scenei bucureştene, alături de orchestra ONB, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Programul concertului conţine lucrări cunoscute de operă şi operetă, semnate de compozitori celebri ca Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, Gioacchino Rossini, Johann Strauss.

 

Servicii medicale

Spitalul Sf. ConstantinCompania noastra s-a implicat şi în domeniul serviciilor medicale prin încheierea unui contract de sponsorizare cu Fundaţia Clinica Sf. Constantin din Braşov, asigurând suportul financiar pentru acordarea asistenţei medicale, generale sau specializate şi spitalizare pentru persoanele bolnave, în vederea recuperării medicale sau a ameliorării stării de sanatate.

De asemenea, CRIsoft a sprijinit activitatea medicală a Spitalului Orăşenesc Buhuşi din judeţul Bacău, pentru ca pacienţii de aici să poată beneficia de tratament adecvat.

 

Direcţionare 2% din venituri

Începând cu anul 2004, angajaţii companiei direcţionează cei 2% din veniturile obţinute către diferite organizaţii non profit din România. Astfel, aceste venituri au fost dirijate către anumite grădiniţe şi şcoli, iar referitor la veniturile din anul anterior amintim că 82% din angajaţi au transmis sumele către Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.), 15% către Hospice Casa Speranţei şi restul de 2% către alte fundaţii şi organizaţii non profit.